Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Zobacz politykę prywatności
Ciekawe oferty i ułatwienia
PLUSY PO SZEŚĆDZIESIĄTCE
AAA

Reklama / Ogłoszenie
Rezerwacje do restauracji na Fine Dining Week! Tak było we wrześniu!
AP, 2019-09-10
Rezerwacje na Fine Dining Week trwają!
Festiwal sztuki restauracyjnej, znakomitych chefów i doskonałych składników. 

To już siódma edycja Fine Dining Week, jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Ten festiwal potrwa  do 11 września i odbywa się w 11 miastach, w tym premierowo w Szczecinie. Chefowie Kuchni z najlepszych restauracji w kraju, zaserwują Gościom 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł za osobę. Rezerwacji można już dokonywać za pośrednictwem strony www.FineDiningWeek.pl.



Wydarzenie numer jeden polskiej sceny finediningowej gromadzi doskonałe restauracje z całego kraju, w tej edycji będą to najlepsze adresy z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Śląska, Łodzi, Trójmiasta, Poznania i Szczecina. Wystarczy wymienić: Filipa 18 (Kraków), Grape (Wrocław), ISTO (Silesia), Sztuczka (Gdynia), Powidok (Łódź), The Time (Poznań), Concept 13 (Warszawa) by ocenić, że festiwal zaspokoi najbardziej wymagających Gości.
W tej edycji zadebiutują m.in.: Restauracja Warszawska (Hotel Warszawa), Słona Woda (Sopot), Tabu (Łódź). Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau. W tej edycji nie zabraknie również wydarzeń towarzyszących, ogłaszanych stopniowo w trakcie trwania Festiwalu, wśród nich m.in. wyjątkowego menu w warszawskiej restauracji Senses 1*.

Obecna edycja to celebracja najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanych produktów – od lokalnych dostawców, ekologicznych, często certyfikowanych. Chefowie zaprezentują je w sezonowym menu, skomponowanym specjalnie na Fine Dining Week. Pięć dań zapewni Gościom wielozmysłowe doświadczenie na najwyższym poziomie.

Cieszymy się, że Goście coraz częściej otwierają się na nowe doświadczenia restauracyjne. Po dwóch latach działalności, festiwal stał się najpopularniejszym wydarzeniem sceny fine dining w Polsce i na świecie, które z każdą edycją rośnie w siłę. Zimą przekroczyliśmy magiczny wynik 10 000 Gości w jednej edycji. Teraz liczymy na 13 000 - mówi organizator festiwalu, Paweł Światczyński.



Stoliki można rezerwować aż do przedostatniego dnia wydarzenia, czyli 10 września 2019!

System rezerwacji pozwala na pełne wpisanie się festiwalu w ideę zero waste. Każdego dnia restauracje otrzymują od organizatorów informację o liczbie Gości wraz z wybranym przez nich menu na kolejny dzień. Dzięki temu Chefowie Kuchni mogą zaplanować zakupy, odpowiadające zapotrzebowaniu. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie, zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Jeden z najsłynniejszych Chefów Kuchni na świecie, jest wspólnie z marką Grundig, twórcą idei #RespectFood.

Więcej informacji: www.FineDiningWeek.pl
FB: @FineDiningWeek
IG: @fine_dining_week


Nadrzędnym celem festiwalu jest promocja oraz wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej, a także edukowanie Gości o idei „fine dining”, czyli sztuki restauracyjnej na najwyższym poziomie, od wysokiej jakości
składników, poprzez precyzyjnie dopracowany wygląd dania, po elegancko przygotowane stoły i profesjonalną obsługę kelnerską.


Organizatorem festiwalu jest Restaurant Week.
Tekst i zdjęcia organizatora.



SMACZNIE I ZDROWO
O nas
Kontakt
Zgłoś ofertę
Regulamin portalu
Regulamin ofert i informacji
Regulamin reklam
Pytania i odpowiedzi
Komunikaty
60plus - demografia i rynek
© Copyright 60plus.pl