Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Zobacz politykę prywatności
Ciekawe oferty i ułatwienia
PLUSY PO SZEŚĆDZIESIĄTCE
AAA

Reklama / Ogłoszenie
Nowa odsłona - Menu tematyczne podczas Fine Dining Week
AP, 2020-01-27
Największe wydarzenie polskiej sceny fine diningowej powraca w nowej odsłonie! Po raz pierwszy w historii festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week najwybitniejsi w Polsce Szefowie Kuchni zaproszą Gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje i inspiracje z całego świata.

Rezerwacje na www.FineDiningWeek.pl zostały właśnie otwarte.



Ósma edycja festiwalu potrwa od 12 lutego do 1 marca 2020 roku i odbędzie się w ośmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z 70-cioma najwybitniejszymi restauracjami zapraszają na ogólnopolski cykl tematycznych przygód kulinarnych.
Po raz pierwszy zadaniem wiodących polskich Szefów Kuchni jest przygotowanie pięciodaniowych tematycznych degustacji, w których podzielą się z festiwalowymi Gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.

Inspiracją dla nowej formuły Festiwalu były zarówno najpiękniejsze tradycje restauracyjne, jak i zeszłoroczne odwiedziny Massimo Bottury na Fine Dining Week, dzięki marce Grundig - mówi Maciek Żakowski, współorganizator festiwalu - Celem festiwalu jest promocja najwyższej jakości sztuki restauracyjnej, a najwybitniejsi Szefowie Kuchni niemal od zarania restauracji ponad 200 lat temu tworzyli i tworzą tematyczne podróże kulinarne dla Gości. Skupiają się przy tym zarówno na regionach i kulturach kulinarnych, jak i coraz częściej bardziej abstrakcyjnych myślach, czy inspiracjach - podkreśla.

W festiwalu weźmie udział ponad 70 restauracji z takich miast i regionów jak Kraków, Łódź, Poznań, Silesia, Szczecin, Trójmiasto, Warszawa, Wrocław. Są to najwybitniejsze restauracje nagradzane m.in. rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau, otrzymujące najwyższe noty recenzentów i influencerów kulinarnych.

W samej Warszawie w festiwalu weźmie udział niemal 30 restauracji, a wśród nich: alewino, Amber Room, Brasserie Warszawska, Marconi w Hotelu Bristol, N31 by Robert Sowa, Warszawska. Zadebiutują m.in. Forty, Koneser Grill oraz Oficyna w Pałacu Rozalin pod Warszawą.

Podczas Fine Dining Week będzie można skosztować dań w specjalnych cenach festiwalowych 129 zł za osobę. Szefowie Kuchni z najlepszych restauracji w kraju zaserwują Gościom autorskie pięciodaniowe menu tematyczne dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni i dając tym samym artystyczny wyraz swojej twórczości kulinarnej. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego lunchowego posiłku Goście otrzymają kieliszek Martini Prosecco gratis. Pozostali będą mieli możliwość nabycia aperitivo w promocyjnej cenie 12 zł.

Każda z ponad 70 restauracji przygotowała na festiwal unikalne tematyczne propozycje kulinarne, wśród nich Goście znajdą m.in. “Klasyka kulinariów w regionalnym wydaniu” w Marconi w Hotelu Bristol, “Uczta z kaczką” w Papu, “Muszle & Perły” w Mood, “Skarby Starego Kleparza“ w Filipa 18 Food Wine Art, “Podróż w Karkonosze” w Nowy Świat, “Zimowe smaki morza” Rada Miasta, “Dania gotowane na żywym ogniu” w Plado, “Opowieści z bukowego lasu” w Bukowy Park, “Bakaliowe vege story“ w Grape, “Atlantycka Bryza” w Delicja, “Zimowe opowieści” w Quale.


Wszystkie propozycje restauracji festiwalowych oraz oferowane przez nie menu tematyczne wraz ze szczegółową informacją na temat znajdują się na stronie festiwalu www.FineDiningWeek.pl. Festiwal potrwa od 12 lutego do 1 marca. Rezerwacji stolików można dokonywać już teraz online na stronie festiwalu.


Powyższa informacja za organizatorem Restaurant Week.


Redakcja portalu www.60plus.pl przekazuje powyższą ofertę 70 restauracji w celach informacyjnych.
Wspieramy polskich restauratorów i pochwalamy każdą inicjatywę, która zachęca do wyjścia z domu, spotkania się z innymi oraz - w tym przypadku - poznawania wyrafinowanych smaków kuchni. Zauważamy jednakże, że oferta FineDiningWeek z pewnością może być dość ekskluzywna cenowo dla wielu naszych czytelników. Ale jeśli ktoś z Państwa chciałby skorzystać, to informacje uzyskacie Państwo u organizatorów na wskazanej powyżej stronie. A rezerwacje już ruszyły.
Redakcja


SMACZNIE I ZDROWO
O nas
Kontakt
Zgłoś ofertę
Regulamin portalu
Regulamin ofert i informacji
Regulamin reklam
Pytania i odpowiedzi
Komunikaty
60plus - demografia i rynek
© Copyright 60plus.pl