Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Zobacz politykę prywatności
Ciekawe oferty i ułatwienia
PLUSY PO SZEŚĆDZIESIĄTCE
AAA

Reklama / Ogłoszenie
Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki
AP, 2021-11-19
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Ważne, aby było pełnowartościowe i zapewniało energię na długie godziny. Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki to sprawdzona recepta nie tylko na smaczny posiłek, ale również aktywny poranek.






To ostatnie dni lub tygodnie na świeże owoce śliwek. Gdy jeszcze gdzieś się uchowały, zadbajmy o ich smaczne wykorzystanie. Jeśli już jest za późno na świeże owoce, możemy sięgnąć po mrożone śliwki lub sięgnąć po ten przepis w kolejnym sezonie.

A zatem, do dzieła!

PRZEPIS

Składniki (3 porcje):

· 1 kg śliwek
· 4 łyżki cukru trzcinowego
· ulubiony jogurt np. kozi czy owczy
· 1/2 szklanki migdałów w płatkach
· 4 garście granoli
· 2 łyżki masła
· 1/2 łyżeczki cynamonu tartego

Wykonanie:

1. Umyj śliwki, pozbądź się pestek. Wyłóż je do formy do pieczenia, posyp cukrem, cynamonem, dodaj masło.
2. Śliwki piecz w temp. 200°C do miękkości. W trakcie pieczenia zawartość foremki 2–3 razy zamieszaj.
3. Wyłóż do misek gorące śliwki, dodaj migdały, granolę oraz jogurt.
4. Danie można podawać na ciepło, ale także nadaje się do zabrania ze sobą np. do pracy.



Smacznego i zdrowego poranka!

Ten przepis możesz znaleźć w dziale Smacznie i Zdrowo naszego portalu 60plus.pl!



SMACZNIE I ZDROWO
O nas
Kontakt
Zgłoś ofertę
Regulamin portalu
Regulamin ofert i informacji
Regulamin reklam
Pytania i odpowiedzi
Cennik
60plus - demografia i rynek
© Copyright 60plus.pl