Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Zobacz politykę prywatności
Tutaj znajdziesz korzyści i ułatwienia
PLUSY PO SZEŚĆDZIESIĄTCE
AAA

Reklama / Ogłoszenie
Pierogi z kapustą i grzybami - przepis
Red., 2018-11-07
Pierogi z kapustą i grzybami nie tylko na wigilijny stół, jako postna potrawa, ale także smaczne danie na jesienny obiad. Przepis - by ciasto było delikatne, pierogi się nie sklejały i można było je zrobić na kilka dni przed podaniem. "Palce lizać po same łokcie"!


W nawiązaniu do naszego wezwania by przesyłać nam mailowo swoje ulubione przepisy - otrzymaliśmy dość typowy przepis na ... pierogi z kapustą i grzybami.


Instrukcja generalna dla początkujących:
  1. Szukamy w internecie w Google, wpisując potrawę, do której się przymierzamy.
  2. Sprawdzamy czy składniki mamy pod ręką lub są dostępne w pobliskim sklepie.
  3. Uruchamiamy wyobraźnię i wiarę w to, że potrafimy.
  4. Dopytujemy znajomych, babcie, ciocie czy sąsiadów.
  5. Działamy. Na pewno się uda!

PRZEPIS NA PIEROGI Z KAPUSTĄ i GRZYBAMI


Zalety tego przepisu:

A więc - do dzieła ...

1. Farsz

       Składniki:
       - kapusta kiszona
       - suszone grzyby
       - pieprz, opcjonalnie ziele angielskie, sól do smaku.
2. Ciasto
      Składniki:
       - 1 kg mąki pszennej (lepiej tę z symb.650) + trochę tej mąki, by posypać stolnicę
       - 1 łyżeczka soli
       - 120 ml  (pół szklanki) oleju
       - 400 ml (2 niepełne szklanki) gorącej wody (ale chwilę po zagotowaniu)

Ciasto na pierogi powinno być miękkie i elastyczne. Delikatne ale wytrzymałe. Na tyle aby można było cienko rozwałkować je i nadziać ulubionym farszem.
3. Co dalej?   
SMACZNEGO!

Zachęcamy do dzielenia się swoimi ulubionymi przepisami!
Redakcja


SMACZNIE I ZDROWO
O nas
Kontakt
Zgłoś ofertę
Regulamin portalu
Regulamin ofert i informacji
Regulamin reklam
Pytania i odpowiedzi
Komunikaty
60plus - demografia i rynek
© Copyright 60plus.pl